Nieuws

maandag 02 augustus 2021

Bedrijventerrein zevenellen zorgt voor economische ontwikkeling

Dimass betrok acht jaar geleden haar huidige pand in Haelen.

Daar dachten eigenaren Karien en Peter Walraven voorlopig goed te zitten. Maar binnen een half jaar groeide het fulfillmentbedrijf uit zijn jas. Dimass is het eerste bedrijf dat op het duurzame, multifunctionele Bedrijvenpark Zevenellen gaat bouwen. Dankzij de samenwerking met OML.

“We zitten in de e-commerce en dat is een heel snel groeiende wereld”, vertelt Karien Walraven. “Onze medewerkers zijn verspreid over 15 locaties en dat is inefficiënt. We willen iedereen onder één dak, nieuwbouw is dringend.” Daar werd OML voor ingeschakeld. “Wij realiseren vestigingslocaties voor bedrijven”, vertelt OML-consultant Jeroen Bertjens. “Wij ondersteunen ondernemers bij de totstandkoming van een bedrijfspand op onze bedrijfskavels. Onze persoonlijke benadering en de schakel zijn tussen bedrijfsleven en overheid is onze kracht.” “Absoluut”, bevestigt Peter Walraven. “OML heeft korte lijnen met de gemeente en dat helpt om de vaart erin te houden. We zijn dik tevreden over de samenwerking.”

Perfecte locatie

“Bedrijventerreinen zorgen voor welvaart, ze zijn een vliegwiel voor de maatschappelijke en economische ontwikkeling van een regio”, verduidelijkt Bertjens. “Het grondgedeelte Zevenellen in eigendom van OML is circa 40 hectare groot, inclusief havenwater. Met de herontwikkeling van Zevenellen krijgt het bedrijvenpark nieuw elan. Het biedt ruimte aan lokale (mkb)bedrijven en aan biobased- en circulaire bedrijven die bijdragen aan een duurzame toekomst op lokaal en nationaal schaalniveau.” Wat Zevenellen extra aantrekkelijk maakt is enerzijds de focus op duurzaamheid en circulariteit (denk aan zonnepanelen, brede bermen, wegen van hergebruikt asfalt) en anderzijds de locatie. Peter Walraven: “Centraal in Europa en daarmee dichtbij grote afzetmarkten. En ondertussen zitten we precies ver genoeg weg van de warehousing steden Echt en Venlo.”

Groen hart

De Dimass nieuwbouw – aan de overkant van de straat - wordt geen standaard antracietkleurige blokkendoos. “Het wordt lichter, luchtiger en past beterbij de omgeving. De gevel wordt heel speciaal met platen die lijken op geoxideerd koper. Een knipoog naar de koperen leidingen van PLEM.” Direct na de bouwvakvakantie gaan de werkzaamheden van start. Daarmee is Dimass de eerste ‘vestiger’ die op Zevenellen gaat bouwen en zeker niet de laatste. De interesse door ondernemers is groot in de regio en erbuiten. OML heeft het merendeel van de percelen verkocht. Bertjens: “We zijn trots op Bedrijvenpark Zevenellen met zijn haven, goede infrastructuur en groene karakter. Het terrein krijgt trouwens letterlijk een groen hart. Ideaal voor de middagpauzewandeling van mensen die er werken én leuk voor omwonenden.” De nieuwbouw is bedacht op uitbreiding, zodat het niet weer binnen een half jaar te klein is. Dimass wil groeien van 126 naar ongeveer 200 medewerkersn en tegelijkertijd doorgaan met automatiseren en robotiseren. Karien Walraven: “We streven naar een hypermodern warehouse. We gaan met de nieuwste technieken mee, op ict-gebied en qua machines, hiervoor zoeken we ook voortdurend nieuwe medewerkers.” 

Jeroen Bertjens, Karien en Peter Walraven

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.